Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tratamentul ortodontic la Dentaclass se concentrează pe corectarea alinierii și ocluziei dinților, îmbunătățind atât funcționalitatea, cât și estetica zâmbetului. Acesta implică utilizarea de aparate ortodontice, precum brackeți tradiționali sau sisteme de aliniere invizibile, pentru a muta dinții în poziția corectă. Tratamentele ortodontice sunt personalizate pentru fiecare pacient, ținând cont de vârsta, nevoile și obiectivele estetice individuale. La Dentaclass, urmărim nu doar să oferim pacienților un zâmbet frumos, dar și să îmbunătățim sănătatea orală generală, reducând riscul de afecțiuni dentare care pot apărea din cauza dinților incorect aliniați.

Aparat dentar metalic

Aparatele dentare metalice reprezintă o metodă tradițională și eficientă în ortodonție, utilizate pentru corectarea unei game largi de probleme de aliniere și ocluzie dentară. Aceste aparate sunt compuse din brackeți metalici care sunt atașați de fiecare dinte și sunt legați între ei printr-un arc metalic. Acest sistem exersează o presiune controlată asupra dinților, mutându-i treptat în poziția dorită. Brackeții metalici sunt rezistenți și oferă un control precis al mișcării dinților, fiind o alegere populară pentru copii și adolescenți, dar și pentru adulți.

Deși aparatele dentare metalice sunt mai vizibile decât alte opțiuni ortodontice, ele rămân o opțiune accesibilă și eficientă din punct de vedere al costurilor. Tehnologia din spatele acestor aparate a evoluat de-a lungul anilor, oferind acum brackeți mai mici și mai confortabili. De asemenea, pacienții au opțiunea de a personaliza aparatul cu ligaturi elastice colorate, ceea ce îl face mai atractiv, în special pentru pacienții tineri.

La Dentaclass, tratamentul cu aparat dentar metalic începe cu o evaluare amănunțită și un plan de tratament personalizat. Monitorizăm progresul pacientului prin vizite regulate, ajustând aparatul după cum este necesar. Este esențială o igienă orală riguroasă pe parcursul tratamentului pentru a preveni apariția cariilor și a problemelor gingivale

Aparat dentar safir

Aparatele dentare din safir reprezintă o alternativă estetică la brackeții tradiționali metalici, fiind preferate de pacienții care doresc un tratament ortodontic mai discret. Aceste aparate sunt realizate din cristale de safir transparente, făcându-le aproape invizibile pe dinți. În plus față de aspectul lor estetic, brackeții din safir sunt extrem de duri și rezistenți la pete, ceea ce îi face ideali pentru menținerea unui zâmbet estetic pe durata tratamentului ortodontic.

Unul dintre avantajele majore ale aparatelor dentare din safir este confortul lor. Fiind netede și rotunjite, brackeții din safir reduc iritația gingiilor și a țesuturilor moi ale gurii. Acest lucru le face o opțiune excelentă pentru pacienții care sunt mai sensibili sau pentru cei preocupați de confortul pe durata tratamentului ortodontic.

La Dentaclass, procesul de aplicare și întreținere a aparatului dentar din safir este similar cu cel al aparatelor tradiționale. Totuși, datorită naturii lor estetice, este esențială o igienă orală excelentă pentru a preveni formarea petelor și a menține brackeții cât mai invizibili. Pacienții sunt încurajați să urmeze controale regulate pentru a monitoriza progresul tratamentului și pentru a efectua orice ajustări necesare.